Pitaj gestalt psihoterapeuta

Gestalt psihoterapija


Odluka


Ludilo zvana Corona traje mjesecima.

Ne želim da me obuzme, ne želim da mi promijeni život, navike, ugodnu rutinu i umanji svakodnevne radosti. Borim se koliko mogu, ali posustajem.

Čini li vam se poznato? Posustajete li i vi?

Vratila sam se sa dobrog i uspješnog godišnjeg odmora uistinu osvježena i spremna za nove radne zadatke, ali već nakon nekoliko dana osjećam da polako klizim iz sedla.

Pritisci su preveliki, zahtjevi prebrojni…

Čvrsto stežući preostalu energiju ponovno shvaćam da je sve samo u mojim rukama. Nitko me neće zaštititi ili obraniti od ovog ludila, ako to ne učinim sama.

Zato odlučujem umjesto svoje energije ponuditi svoje masne naslage na topljenje.

Iako slomljena radnim danom oblačim trenerku i krećem na vožnju biciklom.

Sa svakim prijeđenim kilometrom nekako sam bliža sebi.

Čak se počinjem i smiješiti i sastavljam u glavi popis ljudi koje ću zvati na kavu.

Svaki dan po jednog i to samo one s kojima se mogu smijati, biti mala djevojčica i bar za neko vrijeme zaboraviti na ludilo.

To pomaže.

Meni je pomoglo.

Želite li i vi pokušati?

Što vam nedostaje?

Bicikl, prijatelji ili odluka kojom ćete pomoći samoj sebi?


Pitaj gestalt psihoterapeuta


Jako sam usamljen i nesposoban za normalno druženje i međuljudske odnose. Imam dobru terapiju. Nastojim biti svuda aktivan, pravim dnevno do 20000 koraka, živahan sam, stalno nešto radim, ali stalno kao da sam na krivom mjestu, kao da trebam hitno biti s nekim drugim. Nisam depresivan da mi se ne da nego je stalno prisutna tjeskoba, bol u grudima, očaj. Nemam više bliskih prijatelja ni rođaka. Nemam straha od ničega, stalno živim "zadnji dan". Ne planiram ništa. Što da radim? Odakle početi?

Možeš ako misliš da možeš. Sve je u glavi i to tvojoj. Čuo si to već, odmahnuo rukom i pomislio kako se to ne odnosi na tebe. Ipak, ova poruka namjenjena je baš tebi. Što god bio tvoj problem ovoga trenutka postat će manji prvim korakom prema naprijed. Usudi se, okreni se, osjeti svoje srce i obećaj mu da ćeš direktno pogledati u njega i smisliti prvu akciju za njegovo rješavanje. Možeš ti to!!! A ako zapneš piši mi :)